Sivut

26.3.2012

Niistopersjättöbacklaptuplasylkkäri

Viimeiset Uskon agitreenit Active Dogilla takana (suuren suuri nyyh) ja sen kunniaksi pitkästä aikaa vähän agiaiheista päivitystä. Itselle muistiin ja kesän pihatreenien motivaatioksi. Kun vihdoin tulee olemaan se piha missä treenata! Parit hyppyesteet vaan pitää vielä askarrella.

Eli tekniikkatreenit tehtiin ja aiheena niistot & niistopersjätöt, sylkkärit, backlapit ja tuplasylkkärit. Muutamalla esteellä tästä aiheesta pystyy treenaamaan paljon, olisin piirtänytkin treenit tähän muistiin, mutta puhelimen vaihtaminen söi agipiirto-ohjelman joten menköön nyt näin. En ole oikeestaan Uskon kanssa juuri sylkkäreitä harrastellut, kun oon aatellu ettei iso koira sellaisiin taivu ja ovat ihan hasardeja. Laiskuuttahan se vaan on kun ei ole jaksanut näitä treenata, taipuuhan se jos oikein ohjaa. Ja miksei oikein kätevä ohjauskuvio, jos vain toimii hyvin. 

Backlapissa/sylkkärissä mulle uutena asiana ranteen kääntö, eli kääntövaiheessa ranne kääntyy ikään kuin kääntäisi koiraa kirsusta vetämällä. Ihan loogiselta tuntui ja koiralta tuli siihen hyvä vaste. Suurin ongelma noissa on se, että koitan tukkia siihen esteelle. Eli muistisääntönä: jätä koiralle tosi paljon tilaa ja sitten liiku vielä metri taaksepäin, niin alkanee olla sopiva. Iso koira, iso tila. Tähän vaan pitää saada nyt se miljuuna toisoa, että löytyy just Uskolle sopiva tila ja mä opin olemaan vilkuilematta sitä rimaa ennen kun koiran nokka varmasti osottaa oikeeseen suuntaan. Rimaa ei saa edes ajatella, ettei hyppy lähde liian aikasin ja suuntaudu väärin.

Sitten tuplasylkkäri: mulle uusi ohjauskuvio, jossa sylkkärin ranteenkääntövaiheen jälkeen käännytään täysi ympyrä (kasvot koiraan päin), jonka päätteeksi koira toiseen käteen. Aika huono selitys, mutta itse muistanen.  Tämä vaatii sen kaksi mijuunaa toistoa, ennen kuin menee lihasmuistiin. Kesäksi siis hommia.

Niistoista: jään käkkimään liian pitkäksi aikaa rimalle, eli nopeemmin alta pois. Toiseksi, merkkaus pitää tedä kunnolla riman taakse, eli koira ikään kuin pukataan viistolta linjalta pois jotta käännös linjautuu hyvin.

Haikein haikein mielin jätän treenit Oulussa, tuskin näin hyvää viikottaista treenausta tulen koskaan saamaan. No, toivottavasti olen väärässä. Mikkelissä uusi seura onneksi jo odottaa, eli MAH:in riveissä kisataan jo seuraavat kisat. 

Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti