Sivut

15.3.2012

Kuulumisia

Ahku haistaa kevään tulon. Tähän aikaan vuodesta se alkaa viettämään aikaa yhä enemmän ulkona. Alkaa olla jo vaara ilmassa unohtaa se yöksi pihalle.

Usko on arjessa nykyään niin mukava, kuin koira vain voi olla. Rauhallinen ja kuuliainen. Läheisyydenkipeä, niin kuin seisojat nyt tuppaavat olemaan. Mutta auta armias kun päästät sen irti metsässä. Laumavietistä ei tunnu olevan mitään jäljellä. Kävimme tässä hiihtelemässä Varjakan saaren ympäri meren jäällä. Usko oli kuuliaisesti vapaana sivulla koko lenkin paitsi kun rauhallisemman paikan koittaessa päästin sen vähän jaloittelemaan... Sinne se hävisi saareen heti, pitämättä meistä huolta tippaakaan. 15 minuuttia meni, kunnes näimme sen juoksevan meren jäällä päämäärättömästi. Sain sen jotenkin huomaamaan minut ja Usko tuli sen näköisenä, että kuule, nyt on riistaa saari täynnä! Että ei sen kanssa juuri sunnuntailenkeillä vapaana käydä. Jos yhtään riista haisee nokkaan, se lähtee metälle.

Iisillä on yskä. Tänään torstaina ei ole tosin enää ole yskinyt. Iisin kouluttamiseen ollaan nyt keskitytty luonnollisesti eniten. Ei pelkästään siksi, että se on laumamme nuorin koirajäsen, vaan myös siksi, että käytös alkoi tuossa viikko pari sitten olemaan niin levotonta. Varmasti murrosikä painaa päälle. Ei painosteta koiraa nyt vaikeilla jutuilla, vaan keskitytään perusasioihin ja niiden ylläpitoon. Muutama päivä ollaan käyty Iisin kanssa yksistään koulutuslenkeillä ja tehty myös vähän ärsykekontrollijuttuja, eli käytännössä istu ja maahan -käskyjen eroa ollaan yritetty teroittaa. Vapaa -käskyn odottamista ollaan myös harjoiteltu. Iisihän kyllä tekee mielellään isännälle ja emännälle mieliksi, mutta tekeminen on välillä sellaista häseltämistä, että ollaan nyt ruvettu keskittymään tarkkuuteen. Oikeastaan Iisin koko ensimmäinen ikävuosi ollaan keskitytty ihmiselle töiden tekemiseen ja kaikki muu on ollut toisarvoista, siksi painimme nyt sirkustemppuongelmien kanssa.

Blogissa on eniten asiaa tällä hetkellä luonnollisesti Iisistä, koska se on laumamme nuorin koira ja koulutus eniten vaiheessa. Uskolla on omat kuvionsa jo niin metällä kuin agilityssä ja Ahku nyt on Ahku :) mukava koira kaikkeen paitsi tarkoituksella harrastamiseen. Retkikoira parhaasta päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti