Sivut

25.3.2012

Yksi tavoite saavutettu

Joskus syksyllä oltiin Timpan ja Chisun kanssa metällä. Siellä sitten koirat olivat vuorotellen haussa, niinkuin asiaan kuului. Jälkijoukkokoira hihnassa tietenkin. Siinä sitten mietittiin, että kyllä vuoden ikäisenä pitää olla sellainen hallinta, että voi pitää tarvittaessa koiraa ilman hihnaa ja se pysyy lenkilläkin hallussa.

Tänään kokeilin. Iisin kanssa onnistuu aivan helposti ilman hihnaa lenkillä käynti. Eipä tuo mihinkään lähde ilman lupaa. Tavoite siis saavutettu! Seuraava tavoite on, että metällä voi pitää koiria ilman hihnaa ja haluttu koira/koirat haussa. Onnistuu tietty jo nyt, niinkuin Hirvisuolla viikko sitten testattiin. Mutta lintutilanteet, mites niissä... Jotkut jättävät toisen koiran odottamaan ja menevät seisonnalle. Jotkut ei. Taisi olla Riekkorinteillä nimisellä dvd:llä, missä tyypillä oli kolme koiraa mukana ja kaikki ilman hihnaa koko ajan, eikä ketään jätetty mihinkään... siinä oli kyllä hallinnasta esimerkkipätkä! Joskus oli lintutilanteessa kaksi koiraa, joskus yksi ja toiset oli aina käskyn alla ohjaajalla... eikä ne siitä mihinkään höntyilleet, vaikka mentiin seisonnalle ja lintuja tippui.

Sitten tietenkin on tuo Ruåttin mies Anders Landin. Ne kaksi opetuselokuvaa mitä olen häneltä nähnyt ovat kyllä uskomattomia hallintapläjäyksiä... kaverilla kuusikin koiraa vapaana, yksi tekee ja muut katsovat ja odottavat täysin rauhallisina... pyörälenkilläkin voi käydä koirat vapaana ja kaikki kuusi juoksevat yhtäaikaa nätisti rinnakkain pyörän vierellä. Ja kun siinä on niitä nuoriakin koiria mukana! Että ei voi kyllä hallintaongelmissa vedota siihen, että kun tää on niin nuori vielä. Vetoan siis omaan ikääni, kyllä minäkin sitten seitenkymppisenä osaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti