Sivut

22.4.2012

Passitreeniä ja kurppia

Käytiin aamulla katsomassa kevään saapumista Iisin kanssa passitreenien merkeissä. Haulikko tietenniin mukana varisten varalta. Variksia lenteli, mutta korkealla ja harvakseltaan, eivät tulleet pillille. Iisi käyttäytyi oikein hyvin, välillä taisi kylmä vaivata ja pientä ininää kuului (-5 oli aamulla kun lähdettiin). Käytiin sitten kävelemässä ja passittamassa toisessa paikassa ettei ihan palellu. Koira oli koko ajan vapaana, mutta käskyn alla. Kävely nätisti on hankalaa, kun lumien alta paljastuu niin paljon hajuja. 


Särmä passikoira. Kyllä tuon syksyllä kyyhkylle ja sorsalle ottaa.

Pois tullessa oli sulaneeseen rinteeseen kuusen alle ilmestynyt lehtokurppa. Liekö ollut siinä myös aamulla, mutta haju ei käynyt Iisin nokkaan. Siinä vierelläni kävellessä Iisi kuin salamaniskusta pamahti seisomaan. Ihan pienen hetken ihmettelin, että mitäs nyt ja kun siinä pilliä kaivelin esille, niin kurppa lähti kolmen metrin päästä. Iisi paikallaan, katsoi minua ja minä häsäsin pillin kanssa ja Iisi lähti kurpan lentosuuntaan. Huusin jotain tyyliin: Äääppäppäp EI! ja koira pysähtyi ja tuli luokseni takaisin! Käsky taisi siis olla kohdillaan...

Kotiin tullessamme koirat olivat käskyn alla paikallaan pitkän aikaa, kun juttelin naapurin kanssa. Yhtäkkiä Iisi nousi ja alkoi hiippailemaan naapurin pihan kuusipuskan suuntaan. "Seisooko, ei, seisoo sittenkin, mitähän pitäisi tehdä" ehdin ajatella, kunnes kurppa ponnahtaa kuusen alta siivilleen Iisin tarkenneltua sen lentoon... En osannut oikein sanoa mitään, mutta eipä koirakaan perään mennyt. Kävi haistamassa kurpan lähtöpaikan ja tuli takaisin, kun kutsuin. Että lienevät nyt kurpat saapuneet näille leveysasteille, kun kaksi samana aamuna puolivahingossa löydetty!

Myyrät ovat talvena mellastaneet pihan kunnon kuosiin. Ahku keksi oman varjonsa yhdistettynä myyrän hajuun kaivonrenkaasta. Haukkuikin varjolleen ja tutki, kunnes koko lauma oli samoissa puuhissa. Fiksua toimintaa...


Päättömiä koiria navetan nurkalla.


Kävimme sitten vielä mökillä laittamassa katiskan jään alle ja koirat mellasti pihalla kuin viitapirut. Kyllä nyt uni maittaa ja kohta lähdetäänkin tarkastamaan paikallisen seisojakoirakerhon toko.

Eero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti