Sivut

16.10.2012

Epäreilua vertailua

Kun meillä on kaksi seisojaa talossa, niin väkisin sitä pientä vertailua tulee välillä tehtyä. Viime aikoina vertailu ei ole käynyt oikein Uskon hyväksi. Oikein harmittaa, että miten sen kanssa ei saada oikein mitään aikaiseksi. Totta on, että mettäaika on Uskolla vähintään puolet siitä, mitä Iisi saa, mutta Usko on kuitenkin kohta 7 vuotta ja pitäisi olla siis elämänsä parhaassa iässä. Otetaanpa vertailuun vaikkapa kaksi viimeisintä reissua. 

Iisin kanssa löydetyt linnut: 3 metsoa, 5 teertä, 4 pyytä, 2 lehtokurppaa, näistä saaliiksi saatu lehtokurppa ja teeri. Kuljettu matka noin 8 kilometriä. 

Uskon kanssa löydetyt linnut. Ei yhtäkään. Siis ei yhtäkään! Kuljettu matka noin 6 kilometriä. 

Pari kertaa menee vielä luonnollisen vaihtelun piikkiin, mutta kun trendi tuntuu olevan joka reissulla tuo sama, että Iisi vaan taikoo ne linnut sinne ja Uskon kanssa ei tapahdu oikein mitään, niin kyllä sitä alkaa jo miettimään, että kummankohan kanssa sitä mieluummin metälle lähtee. 

Petokoirana Usko taitaa pestä Iisin, vaikka Iisillä ei vielä olekaan pienpedoista kokemusta. Noutajana ja sorsakoirana Usko on myös aivan omaa luokkaansa, Iisi ei ole vielä lähelläkään sitä tasoa. Samoin tilanne voi olla täysin toinen, jos vaihtaisimmekin maastot vaikkapa paljaisiin tuntureihin tai isoille pelloille, joissa laaja haku pääsee oikeuksiinsa. Minä vain en arkena metsästä tuntureilla enkä juuri pelloillakaan. Tähän aikaan, kun linnut ovat arkoja, ei Uskon pitkät tiedotukset oikein meinaa toimia, lähempänä pitäisi hakea, ei auta mikään. Mutta alappa nyt sitä opettamaan aikuiselle koiralle. No tämmösiä vertailuja kuitenkin tässä mietin, kun molempien kanssa sain mahdollisuuden olla melkein koko päivän metsässä!

Iisihän tosiaan seisoi tänään pyitä, lehtokurppaa ja teeriä, joista viimein sain yhden teeren alas! Jälleen meni nouto oikeastaan moitteetta. Ainakin lintu tuli ehjänä minulle käteen!  

Hyi, mitä sitä tuli seisottua! :)
Eikä ollut tänään arkoja teeretkään, kaikki mitä näin, lähtivät oikeastaan haulikkohollilta. Lehtikin on jo lähtenyt puusta, että olisko se sitä sitten kun kaikki siitä aina puhuu! Metson ryökäle taas yllätti puusta, miksei ne voi olla maassa, olis jotenkin helpompaa :)

Eero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti